RO: #4.5 Un mic update despre SQ, BlockFi și schimbarea Brokerului

Salut tuturor investitorilor. Înainte să public ediția următoare a newsletterului aș vrea să anunț și aici, unde există un public mai larg, ceea ce patronii au aflat în ultimele zile. Am realizat că update-urile de pe patreon sunt foarte importante pentru toți abonații, așadar iată-le pe scurt, între ediții:

  • Am ieșit în totalitate din investiția în Square după ce am încheiat investigația pe care am promis-o în ediția trecută: Motivația o găsiți în ediția de luna viitoare sau astăzi pe patreon însă pe scurt motivul este că acțiunile Square sunt foarte, foarte supra evaluate de piață. Cei care copiază portofoliul din newsletter vor dori să facă la fel și să citească ediția următoare când apare.
  • Am redus parțial alocarea pe BlockFi după ce am aflat despre câteva din riscurile la care ne supunem și ca și în ediția precedentă vă recomand să nu vă depozitați tot Bitcoinul pe BlockFi. Din nou, detaliile urmează în ediția viitoare.
  • Sunt în proces de schimbare a Brokerului de investiții din Degiro în Interactive Brokers, o mișcare pe care sper să o urmeze mai mulți și pe care o pregătesc de doi ani. Motivația, ați ghicit, e pe patreon deja dar va fi și în următoarea ediție. Pe scurt, Interactive Brokers e mult mai bogat în funcționalități.

Nu vreau să vă conving să vă abonați la Patreon prin această notă, deși nu mă supăr dacă o faceți – pentru că în sfârșit am conținut valoros pentru patroni. Însă nu vreau nici să așteptați o lună ca să aflați despre schimbările importante care vă pot afecta rezultatele portofoliului. Dacă cineva a ales să copieze portofoliul acestui newsletter trebuie să vîndă acțiunile Square și să își păstreze sau reducă alocarea pe BlockFi la sub 20% din tot Bitcoinul pe care îl deține.

Scopul meu este ca newsletterul să fie auto-suficient și să nu ai nevoie să plătești pentru nici un gram de informație. În același timp, studiul și cercetările au devenit jobul meu și accesul la cele mai recente noutăți va fi pe Patreon pentru că cere mult efort zilnic. Mi se pare că acesta e un compromis rezonabil între democratizarea accesului la investiții și monetizarea efortului depus. Aștept părerile voastre vizavi de asta, poate apar idei și mai bune ca să minimizăm diferențele dintre newsletter și patreon 🙂

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *